Meteen naar de inhoud

Verwarming

verwarming vandammebvba.be

Verwarming
Voor de vakkundige plaatsing van een nieuwe C.V.-installatie of een compleet ketelhuis en het deskundig onderhoud van uw bestaande verwarmingsinstallatie bent u bij Van Damme Willy & Zn bvba eveneens aan het goede adres!

Wij installeren centrale verwarmingen van hoogwaardige kwaliteit en lange levensduur. Wij werken samen met grote merken zoals Stelrad en Valliant. Valliant is ons huismerk, maar natuurlijk kunnen wij ook andere merken aan onze klanten leveren indien zij dat wensen.
Van Damme Willy & Zn bvba ontwerpt, installeert, vervangt, repareert en onderhoudt verwarmingsinstallaties in woningen, bedrijfsruimtes en verenigingen.

Wij werken o.a. met:
•CV-(combi)ketels
•Gas- en zonneboilers, gas- en moederhaarden, cascade opstellingen
•Diverse merken radiatoren, decor-radiatoren en convectoren
•Complete installaties, inclusief regeling met zonnepanelen en zonneboilers

We doen hoofdzakelijk vervangingen van oude verwarmingen door nieuwe CV-installaties. Daarnaast installeren we ook nieuwe installaties en staan we in voor het onderhoud. We hebben de nodige ervaring en expertise voor het onderhoud: we hebben ook een GV-nummer, voerenmetingen uit voor uw installatie, en we kunnen ketels ook keuren en daar attesten voor uitschrijven.

Om u te helpen een goede keuze te maken kunt u ons altijd contacteren voor een persoonlijk advies op maat. U kan op die manier ook bij ons terecht voor meer informatie en prijsoffertes.

Onderhoud
Wij staan dus ook in voor het onderhoud van uw verwarmingsinstallatie. Uw verwarmingsketel dient namelijk regelmatig gereinigd te worden. Een goed functionerende ketel resulteert in zuinig stoken, een lange levensduur en voorkomt storingen. Daarom is regelmatige controle enklein onderhoud van de CV-ketel noodzakelijk.
Naast het onderhoud van uw ketel of warmwater toestel is het belangrijk dat de installatie gecontroleerd wordt op waterverlies. Daarvoor dienen de ventielen, koppelingen en het overstortventiel te worden nagekeken. Ook moet nagegaan worden of het drukvat lekvrij is. Een regelmatig onderhoud van de installatie verbetert het rendement met gemiddeld 5%.

Vloerverwarming
Vloerverwarming produceert over de volledige oppervlakte een gelijkmatige stralingswarmte, waarbij de verwarmde lucht niet in beweging wordt gebracht. Door de hogere stralingstemperatuur en de gelijkmatige warmteverdeling wordt een aangenaam klimaat gecreëerd. De luchttemperatuur is dan 3°C lager dan met een radiatorenverwarming, maar toch krijgt u hetzelfde warmtegevoel. Daardoor kunt u de thermostaat lager instellen, en op die manier kan u energie besparen.
Het verbruik van vloerverwarming ligt 25% tot 30% lager dan bij radiatorenverwarming. Van Damme Willy & Zn installeert voornamelijk vloerverwarming van het merk Begetube of Vasco.

Zonnesystemen
Voor elk huis heeft Van Damme een passende en doordachte oplossing voor de installatie vanzonnepanelen, zowel voor platte daken als schuine daken. Op basis van uw keuze voor het aantal en soort zonnepalen, stelt Van Damme Willy & Zn bvba een compleet pakket op. Daarbij wordt er rekening gehouden met de wijze waarop de panelen op of aan de woning worden bevestigd. De pakketten bestaan, naast de panelen, uit een ondersteuningsconstructie.

Zonneboilers
Wij plaatsen ook zonneboilers voor warm water met panelen erop. Deze werken niet met fotovoltage, maar enkel met wateropwarming. We werken daarvoor voornamelijk samen metValliant en het leegloopsysteem is meestal van Aurostep. We plaatsen ook onderdruksystemenals er veel hoogteverschillen zijn.
De grootte van de boiler is afhankelijk van het aantal panelen en de grootte van het gezin. Dat is dus ook afhankelijk van het comfortniveau, maar gemiddeld wordt er een boiler van 250l voorzien voor een gezin van 4 personen.

Voordelen voor het milieu
Het grote voordeel van dit systeem is natuurlijk de milieuvriendelijkheid: er is geen uitstoot van CO2, geen rook, geen nucleair afval, lawaai noch visuele hinder zoals bij windmolens.
Daarnaast hebben zonnesystemen ook voordelen voor uw portefeuille: u kan veel geld besparen! Een goed geïsoleerd huis voor een gezin van 4 personen dat werkt met vloerverwarming en een zonneboiler kan zijn verwarming en ketel uitzetten van april-mei tot september.
De zon is een alomtegenwoordige en onuitputtelijke energiebron. Op één dag valt er meer energie op aarde door de zonnestralen dan het totale energieverbruik van alle aardbewoners in 27 jaar.

Verzenden


– WELKOM – SANITAIR – VERWARMING – STOFZUIGSYSTEEM – VENTILATIE – CONTACT –